Kiszökött egy hároméves

 kisfiú egy kecskeméti bölcsődéből és háromkerekű motorjával áthajtott egy belvárosi négysávos úton – közölte a baon.hu Bács-Kiskun megyei híroldal. A rendőrök találták meg. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 

 

Egyedül kóborolt Kecskemét egyik legforgalmasabb utcáján csütörtökön egy hároméves kisfiú, de egy járókelőnek és a rendőröknek köszönhetően nem esett baja – közölte a baon.hu.

A megyei főkapitányság ügyeletére csütörtökön 10 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy a forgalmas belvárosi négysávos Petőfi Sándor utcán egy 2-3 éves, felügyelet nélküli kisfiú hajtott át egy háromkerekű kismotorral. Az ügyeletes azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost. A rendőrök a bejelentő mellett megtalálták a gyereket, azonban szülő nem volt vele.

Tapolcsányi Zoltán főtörzsőrmester karjába vette a síró fiút és társával, Gyalai Norbert őrmesterrel végigjárták a környező üzleteket, de nem találták a kicsi szüleit. A gyermekkel együtt elmentek a közeli óvodába is, ahol a pedagógusok azt mondták, nem ismerik a kisfiút, nem oda jár. Végül kiderült, hogy a kisfiú az óvoda melletti árpádvárosi bölcsődéből indult útjára.

A kecskeméti rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Az árpádvárosi bölcsőde kapuit nap közben mindig zárva tartják – mondta a baon.hu-nak a bölcsődénél az egyik gyermekéért érkező anyuka csütörtök délután. A portáltól hallott először a példátlan esetről. Szerinte a bölcsőde dolgozói maximálisan lelkiismeretesek, nem tudja elképzelni, hogy hogyan fordulhatott ilyen elő, és egyáltalán hogyan jutott ki a kisfiú az intézményből.

A baon.hu kereste a bölcsőde illetékesét is, hogy nyilatkozzon az ügyben, aki holnapra ígért tájékoztatást.