Eltűnik végleg a hippikisbusz

Befejeződik az ikonikus Volkswagen

kisbusz gyártása, a híres modell utolsó darabja december 20-án készül el Brazíliában, ahol törvényi változások miatt nem készül több a német márka emblematikus járművéből.

 

Brazília az utolsó ország, ahol még gyártják a hivatalosan Volkswagen Transporter Type 2-esnek nevezett kisbuszokat, a modell azonban nem tudja teljesíteni a 2014-ben életbe lépő új műszaki – többek közt a légzsákra vonatkozó – előírásokat, így december 31-én megszűnik a T2-esek gyártása. Sao Bernardo do Campóban december 19-20-án készül el az 1200. darab egy különleges szériából, az utolsó Kombit azonban nem értékesítik, hanem a gyárban marad, jelenti az MTI.

Volkswagen Transporter Type 2-es kisbuszok összeszerelésén dolgoznak munkások a Volkswagen (VW) német járműgyártó brazíliai gyárában a Sao Paulo közelében fekvő Sao Bernando do Campóban

Az autókonszern nem panaszkodott az eladásokra, és a döntést megvilágítva rámutatott, hogy a híres modell gyártása a jogszabályi környezet változása miatt szűnik meg. A Volkswagen azzal érvelt, hogy az új feltételeknek csak a modell struktúrájában véghez vitt jelentős változások árán tudnának megfelelni.

 

 

Brazíliában 1957 óta gyártanak Kombikat, mint ahogy más VW-modelleket is. A T2-esek azonban különösen nagy kedvencnek számítanak a dél-amerikai gyárban. „Nagyon szeretjük ezt a járművet, szerelmi kötelékről van szó” – mondta Ayrton de Souza, az üzem alkalmazottja, aki 28 éve dolgozik a Sao Bernardo do Campó-i gyárban és sok Kombit szerelt össze.