Kriza Ákos, Miskolc polgármestere

 a város testületi ülésén jelentette be: több pénzt nem fognak költeni a borsodi megyeszékhely közbiztonságára. A Jobbik szerint jelzés értékű, hogy miközben közrendre 70 millió jut, felzárkóztatásra 300 milliót szavazott meg a Fidesz és az MSZP.

 

 

Kriza Ákos bejelentése, miszerint a Fidesz nem fog többet költeni Miskolc közbiztonságára joggal tölti el aggodalommal a miskolciakat, hiszen tavaly 40 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma a városban, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője. Emlékeztetett, Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya maga fejtette ki idei beszámolójában, hogy amennyiben a rendőrség feltételrendszerében nem lesz javulás, nem fogják tudni mérsékelni a bűnözésben uralkodó negatív tendenciákat. Miskolc polgármestere most egyértelművé tette, ha rajta múlik, ezek a feltételek nem lesznek jobbak, így a bűnözés további növekedése is borítékolható, véli a képviselő.

Hozzátette, Kriza Ákos azzal magyarázta bejelentését, hogy már eddig is 70 milliót költött a Fidesz közbiztonságra, több pénz pedig nincs erre. A politikus szerint ugyanakkor nem igaz, hogy nincs pénz, hiszen a Fidesz és az MSZP a miskolci cigányság teljesen eredménytelen felzárkóztatására eddig 300 milliót szavazott meg.

A Jobbik az integrációra szánt százmilliókat a rendőrség és az önkormányzati rendészet felszereltségének, feltételrendszerének javítására fordítaná, emelte ki a képviselő. Mint mondta, a hatékony hatósági munkánál nincs jobb felzárkóztató program.