– A Takata miskolci jelenlétének

 fontosságát önmagában az elárulja, hogy a Mercedes magyarországi betelepülése óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás az országban – emelte ki Bihall Tamás, aki emlékeztetett rá: a cég képviselői a bejelentéskor is hangsúlyozták, hogy számítanak a helyi szaktudásra, és ez nemcsak az alkalmazott mérnökökre és szakképzett munkavállalókra vonatkozik, hanem a beszállítókra is.

 

 

– Ebben lesz komoly feladata a kamarának. A japán cég gyorsan szeretné elkezdeni a termelést, így várhatóan a következő év elején tárgyalunk majd arról, milyen területen számítanak beszállítókra. A kamara feladata lesz, hogy információval lássa el a helyi kkv-kat, összehozza a lehetséges beszállítókat a Takatával, és ha szükség lesz rá, akkor a felkészülésüket is tudjuk támogatni, hiszen meg kell majd felelniük az igényeknek – mondta.

Az elnök fontosnak tartotta azt is kiemelni, hogy egy ilyen innovatív cég biztosan húzni fogja magával az oktatást, hiszen igényeket támaszt a képzéssel szemben. Az pedig fontos kamarai feladat lesz, hogy segítsék a szakképzést ezen elvárások kielégítésében. Ugyancsak pozitív hatással lehet a helyi vállalati kultúrára, hiszen az autóipari beszállítók magas szintű minőségbiztosítási rendszert alkalmaznak, így a Takata a Bosch-sal együtt egyértelműen követendő példává válik sok helyi cég számára. minap.hu