Ombudsmanhoz fordul a Jobbik,

 a párt szerint ugyanis a miskolci városvezetés mulasztása miatt sérülnek a lyukói magyarok alkotmányos alapjogai, többek között az emberi méltóságuk.

 

 

Az MSZP után a Fidesz is lemondott Lyukóvölgyről, ezt jelzi, hogy a hatóságok évek óta szemet hunynak a mélyigénytelenségben élők jogsértései felett, ezzel pedig élhetetlenné teszik a városrészt a jogkövetők számára, mondta hétfői sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik önkormányzati képviselője hangsúlyozta, Lyukóvölgy is Magyarország része, így az ott élőknek is vannak alkotmányos alapjogaik. A városvezetés akkor, amikor hagyja, hogy az igénytelen többség terrorizálja, félelemben tartsa a mára már kisebbségbe szorult tisztességes magyarokat, megsérti utóbbiak emberi méltóságát, a Jobbik ezért az ombudsmanhoz fordul, jelentette be a politikus.

Mint fogalmazott, azt kérik az alapvető jogok biztosától, soron kívül vizsgálja ki, hogyan fordulhat elő az, hogy az állam és az önkormányzat – kötelessége ellenére – évek óta nem biztosítja a lyukói magyarok biztonságos környezethez való alkotmányos alapjogát. Jelezte azt is, a biztostól elvárják, az esélyegyenlőség jegyében ugyanolyan gyorsan és lelkiismeretesen folytassa le vizsgálatát az ügyben, mint ahogy azt a renitensek vélt sérelmei kapcsán szokta megtenni. https://www.youtube.com/watch?v=tb2cggU155o