Méltóképpen készül Miskolc városa a Herman Ottó halálának századik évfordulójával kapcsolatos megemlékezésre. Erről Molnár Péter tájékoztatott hétfőn.

Mint a közgyűlés Köznevelési,

 Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke, Molnár Péter úgy véli, a szakbizottságnak megkérdőjelezhetetlen és természetes a szerepe a jubileumi emlékév méltó eseménysorozatának az összeállításában, megszervezésében. Pártállásra való tekintet nélkül, várják azokat a tenni akaró szakembereket, miskolci polgárokat, akik részt kívánnak venni a programsorozat megvalósításában.
A jubileumi emlékév alkalmából egy Herman Ottó életéről szóló film is készült, melyet várhatóan 2014-ben mutatnak majd be, tette hozzá.

Arról is szót ejtett, hogy a hétfői napon levélben fordult Miskolc jegyzőjéhez, Csiszár Miklóshoz. Ebben arra kérte, hogy a szakbizottságot és személy szerint őt magát is folyamatosan tájékoztassa azokról a tárgyalásokról, amelyeket a polgármesteri hivatal városfejlesztési és üzemeltetési főosztálya folytat az illetékes hivatalokkal és Vásárhelyi István családjával, városunk két neves természettudósának síremlékéről.

herman_otto_sir_131107_ja_11.jpg

Kiemelte, személy szerint is fontosnak tartja, hogy az emlékévre mindkét természettudós emlékhelye méltó állapotba kerüljön.

minap.hu