A szocialisták volt pártelnöke a Hvg.hu-n

ak adott interjújában nyíltan arról beszélt, hogy újra kell tárgyalni az MSZP–Együtt 2014-megállapodást, melyet a felek október 22-én írtak alá, és ebben az sem lehet akadály, hogy a kérdést az MSZP testületei már lezárták. Lendvai Ildikó szerint az egyezség megkötése után sem nőtt az ellenzék tábora, vagyis a külön listás modell nem működik:

 

A két listás modell technikai megoldás volt az adott helyzetre. De ezek után sem jött meg a katarzis, ez a megállapodás nem mozgósított érzelmeket. Hova jutottunk 2012. október 23-a óta? Egy évvel ezelőtt a felajzott közönség felöltözött a színházra, és arra készült, hogy megtapsolhassa az előadást. Hát ez elmaradt. Abban mi is hibásak vagyunk, hogy mindkét szervezet magával foglalkozott: mi listát állítottunk, Gordonéknak új alakulatként meg kellett találniuk a 31 jelöltet. És akkor még egy szót se szóltunk Gyurcsányról. Egyszóval:a színházban van olyan, hogy újrarendezik a darabot. Lehet, hogy ez vitákat fog előhozni, de ennél még az is rosszabb, ha nem csinálunk semmit. (…) Van úgy, hogy az élet nem igazodik a határozatokhoz, amelyek adott pillanatban ésszerűek voltak. Eszem ágában sincs felrúgni mindent, az Együttel kötött szövetséget komoly értéknek érzem, de a változásokat figyelni nem hogy szabad, hanem kötelező.
Lendvai közös miniszterelnökjelölt-jelöltet ugyanakkor nem volt hajlandó megnevezni, tagadta viszont a Magyar Hírlapban megjelenteket, miszerint ő lehetne az. Lendvai szerint ennek annyi a realitása, mintha Miss Hungary vagy római pápa szeretne lenni. Gyurcsány Ferencről pedig azt mondta, „itt van, bejött a szobába″, tehát arra utalt, valamilyen módon vele is össze kell fogni.