Miközben a kormány szerint

Magyarország jobban teljesít a rendvédelem területén, három évvel a beígért rendteremtés után már nemcsak az a kérdés, ki védi meg az állampolgárokat, de az is, ki védi meg a rendőröket a bűnözőktől – közölte vasárnap az Alfahírrel Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője.

 

Egyed Zsolt emlékeztet rá, hogy a hétvégén a Borsod megyei Szendrőn vertek meg rendőröket bűnöző cigányok. A képviselő rámutat: „az eset alapvetően – immár sokadszor – ingatja meg a magyar emberek közbiztonságba vetett maradék hitét, egyúttal jelzi, hová züllesztették az egyenruha tekintélyét az elmúlt 23 évben”.

Egyed Zsolt szerint fontos kérdés: „vajon a Szendrőben megvert rendőrök miért nem merték használni a szolgálati fegyverüket”? A jobbikos képviselő úgy véli, a válasz egyértelmű: „ma a rendőrséget valójában nemzetközi jogvédő szervezetek irányítják, elvárva, hogy az intézkedő egyenruhás tartsa tiszteletben a bűnöző emberi jogait.” Miközben a mindenkori magyar kormány 23 éve kiáll a romboló gyakorlat mellett, a Jobbik határozott álláspontja: azok, akik a magyar törvények betartásának legelemibb kötelességét sem teljesítik, ne hivatkozhassanak az emberi jogokra – szögezi le közleményében a Jobbik képviselője.

Ennek szellemében a magyar emberek és a magyar rendőrök védelmében a Jobbik felszólítja a kormányt, „állítsa helyre az egyenruha tekintélyét, vagy ha ez nem megy, tegye lehetővé, hogy a lakosság megszervezze a saját maga közbiztonságát”.