A parlament plenáris ülésén

 kérdezi meg az illetékes szakminisztérium képviselőjétől hétfőn dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő azt, hogy a Herman Ottó miskolci sírhelyével történtek fényében nem kellene-e még nagyobb védelmet biztosítani a védetté nyilvánított sírhelyeknek. Megítélése szerint ugyanis nem szabad hagyni, hogy még egyszer megtörténhessen ilyesmi.

 

 

Dr. Simon Gábor MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselő Herman Ottó emlékbizottság felállítását javasolja, önkormányzati, tudományos és civil szervezetek részvételével. A bizottság a jövő évi Herman Ottó emlékév miskolci rendezvényeit, eseményeit koordinálhatná, s talán helyrehozhatná azt a hibát, amelyet az önreklámozó sírhely-átalakítással dr. Kovács László Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő követett el.
A fentieket az MSZP által meghirdetett, Tiltakozás és tiszteletadás című rendezvényen jelentette be a két politikus vasárnap délelőtt, Herman Ottó és Vásárhelyi István felsőhámori sírjánál. A rendezvényre mindenkit vártak, aki szereti Miskolcot, tiszteli Herman Ottó és Vásárhelyi István munkásságát, s felháborítónak találta azt, amit a két jeles tudós síremlékével művelt a felelőtlen politikus. boon.hu