Jobbik: Két év alatt ötezerrel

csökkent Miskolc lakossága. A Jobbik szerint Miskolc egyre katasztrofálisabb demográfiai mutatói egyszerre jelentik a Fidesz és az MSZP szegénységi bizonyítványát. Ezt annak kapcsán mondta keddi tájékoztatóján Pakusza Zoltán, jobbikos önkormányzati képviselő, hogy a legfrissebb adatok szerint az elmúlt két évben további ötezer fővel csökkent Miskolc lakossága.

 

A képviselő úgy véli, nem véletlen, hogy a tragikus adatot sem a Fidesz, se az MSZP nem kommentálja, hiszen tudják mi vezetett ide: az a 23 éves politika, amelyben a két párt feláldozta a várost saját pártérdekeinek az oltárán. Pakusza szerint miközben a Fidesz és az MSZP ideológiai alapon egymásra mutogat immár két évtizede, a város gazdaságával nem foglalkoznak.
Hangsúlyozta azt is, az ötezer fős népességfogyás tükrében átlátszó és hamis az a fideszes propaganda, hogy Miskolcon 2500 fővel csökkent a munkanélküliség.
A Jobbik szerint új útra van szükség – jelentette ki a képviselő -, aminek az egyik pillére a helyi vállalkozásokat helyzetbe hozó munkahelyteremtő városgazdálkodás, a másik pedig a mutyiknak véget vető elszámoltatás.