Főként nőkre vadásznak

A módszer egyszerű: a

 szűkös parkolóhelyek egyikére beáll egy nagyon drága autóval az elkövető. Majd a sofőr kiszáll és figyeli áldozatát. A mellette lévő parkolóba többnyire nagy kínok, nehézségek árán beáll autójával az áldozat. Beparkol, kiszáll, aztán mire kikászálódik autójából, két, többnyire kétajtós szekrény méretű fiatalember áll elé, és azonnal az általa okozott kár megtérítését követelik tőle, ami többnyire tíz és húszezer forint közötti összeg. A másik változat szerint megvárják, míg a kiszemelt áldozat visszatér az autójához, s csak utána kezdődik a színjáték.

 

A hatásos fellépéstől megszeppent áldozatnak többnyire arra sincs ereje, hogy megnézze, hogy a sérülés vagy nem is valódi, vagy még véletlenül sem az ő autója okozta. Megijed, és fizet. Az elkövetők ezután útjára engedik áldozatukat, és hamarosan egy másik parkolóban kezdődik az egész elölről.

A bátrabbak ellenállnak, rendőr hívását követelik, vagy szerencséjükre nincsenek egyedül, és be tudják bizonyítani, hogy nekik van igazuk. Van, aki a rendőrségen jelezte már a történteket, és arról tájékoztatták, ami vele történt, nem egyedi eset.