Zárug havi 250 ezret kap a Holdingtól?

„A Miskolc Holding Zrt.-nél Zárug Péter Farkas az Otthonunk Miskolc gyakornoki programot vezeti. Megbízási díja 250 ezer Ft + áfa.” Ezt közölte a Magyar Narancs Online-nal a miskolci polgármesteri hivatal.

 

 

A lap a Miskolci Egyetem Politikatudományi Intézetében Zárug vezetése alatt, egyetemistákkal elvégeztetett, publikált, ám később a szakmai bírálatok miatt visszavont miskolci közvélemény-kutatással kapcsolatban érdeklődött arról, van-e valamilyen köze az intézet oktatójának a fideszes vezetésű önkormányzathoz. A Hibás és manipulált közvélemény-kutatással népszerűsítették a Fideszt című cikk kedden jelent meg a Magyar Narancs Online-on.

A cikkben a Magyar Narancs Online ismerteti az eddigi történéseket, egyebek között azt, hogy a közpénzen megjelenő Miskolci Napló kétszer is közölte a később hibásnak és manipuláltnak bizonyult közvélemény-kutatási adatokat. Megkeresték a lapot kiadó Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft.-t is, ám ők arra a kérdésre, hogy a közeljövőben közölnek-e javítást, helyreigazítást a téves adatok miatt, nem adtak választ.

A kutatással kapcsolatban Zárug szűkszavúan nyilatkozott a Magyar Narancs Online-nak. A következőket mondta: „Kutatásunk kapcsán mind jómagam, mind az intézet vezetője már tettünk nyilatkozatot, amivel a hallgatói szakmai gyakorlatként és nem megbízásból végzett kutatást lezártnak tekintettük rektori kérésre.” eszakonline.hu