A bunda után nem kell majd adózni, a szörp után igen

Nem hozott nagy változásokat,

 apróbb eltérések jönnek csak az idei évhez képest. Nem fog az élelmiszerek áfája csökkenni, és nem jön luxusadó sem. Ezekről még pár hétig lehet vita, november végéig kell elfogadni a törvényt.

 

 

Van azért, ami változik,

például hogy azok a szülők, akik a családi kedvezményt teljes összegben eddig nem tudták igénybe venni, 2014-től azt családi járulékkedvezmény formájában az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékukból is érvényesíthetnék.
Ez leginkább a kiskeresetű, két és többgyerekes családoknak kedvez, 250 ezer család járhat ezzel jobban.

Változik az első lakáshoz jutás rendszere is,

2014-től minden első lakásszerző kérhetne részletfizetést: megszűnik a kedvezmény 35 éves életkorhoz kötöttsége, így minden első lakásszerző magánszemély kérheti az állami adóhatóságtól, hogy az illeték megfizetésére 12 havi pótlékmentes részletfizetést engedélyezzen.
Adóztatják a szörpöt is,

Bővülne a népegészségügyi termékadó (neta) hatálya alá tartozó termékek köre: az üdítőitalokhoz hasonlóan a hozzáadott cukrot tartalmazó, 8 százaléknál magasabb cukor- és 25 százaléknál kisebb gyümölcs-, zöldségtartalommal rendelkező szörpök, sűrítmények, szirupok is neta-kötelesek lennének.
Drágul a TB-hozzájárulás,

A nem biztosítottak egészségügyi szolgáltatási járulékának mértéke inflációt követő mértékben emelkedne, összege – 2014. január 1-jétől – havonta 6810 forint lenne. 444.hu