Kovács Koko István ökölvívó

 olimpiai bajnok 30 km-t futott, de úgy, hogy egy egész életében kerekesszékhez kötött lányt, Gál Lillát tolta maga előtt, Szekeres Pál államtitkár is kerekesszékkel indult az EMMI minisztérium váltójában. Célba érkezése után ígéretet tett arra, hogy jövőre felkészül és a teljes távot teljesíti. Főnöke Balog Zoltán miniszter egy vak futóval, Makádi Zsófival futotta le a maga penzumát. Eszenyi Enikőnek a Vígszínház igazgatónőjének is volt mit ünnepelnie, bár ő nem is futott, de a Vígszínház csapata első lett a 22 színházi váltó versenyében, a társulat tagja Csőre Gábor színművész életében először futotta le egyéniben a maratont, úgy mint Zöld Csaba is a József Attila színházból. Futott a Kossuth-díjas színésznő Udvaros Dorottya, a Kossuth-díjas Lovasi András, jótékonysági célért a vízilabda olimpiai bajnok Benedek Tibor, Székely Bulcsú, a kenus Vajda Attila.
Szántó Dávid tévériporter ötlete megvalósulásaként idén egy különleges kezdeményezésnek adott otthont a SPAR Budapest Maraton®. Öt kontinens 42 országának képviseletében 59 gyerek futotta le a klasszikus maratoni távot, hogy az UNICEF Magyar Bizottsággal együtt felhívják a figyelmet a világszerte nehéz körülmények között élő sokmillió gyermekre.
A világpremierjét élő váltó legizgalmasabb kilométere annak a két fiatalembernek a futása volt.
A Lánchídon át futott a Széchenyi térre a 14 éves izraeli és a 9 éves palesztin fiú, szimbolizálva a sport, a váltó, a futás lényegét, hangsúlyozva hogy a sport kínálta lehetőségeket bárki más is követheti.
A nevezetes váltóról és a teljes versenyről beszámol a CNN Budapestre érkezett forgatócsoportja és az Euronews is