Jogsértést követett el az Együtt-PM

, az MSZP és a DK alkotta Összefogás Bajáért választási szövetség a helyi választási bizottság által az interneten vasárnap este közzétett határozata szerint.

 

 

A testület – a Fidesz kifogásának helyt adva – azt állapította meg, hogy a baloldali szövetség választási alapelveket sértett meg a Bajai Tükör című kampánykiadvány 2013/3-as számában közzétett több állítással.

A bizottság határozatában eltiltotta a választási szövetséget attól, hogy a jövőben közzétegyék valótlan tartalmú, illetve „ténylegesen bizonyítékok nélküli” állításaikat.

A testület határozata nem jogerős, azzal szemben két napon belül a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottsághoz lehet fellebbezni.

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba a korábbinál nagyobb különbséggel nyerte meg Baján a megismételt szavazóköri és – szavazati előnyével – a 3-as számú egyéni választókerületi önkormányzati képviselő-választást is – közölte Zsigó Róbert (Fidesz) polgármester vasárnap este az előzetes eredmény kihirdetése előtt.

Tájékoztatása szerint Kovács Csaba 138, Teket Melinda, a baloldali pártok – az MSZP, az Együtt – A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) – közös jelöltje 69, a jobbikos Markó György 14 szavazatot kapott, míg az LMP jelöltjére, Ikotity Istvánra nem érkezett egyetlen érvényes voks sem.

Zsigó Róbert az MTI-hez a Fidesz által, a sajtótájékoztatóval egy időben eljuttatott közleményében azt írta, Baja immár másodszor is világosan megüzente, hogy „nem kér a bukott baloldalból, se együtt, se külön-külön”. Baja fideszes polgármestere a választáson másodszor is megjelent választóknak köszönetet mondva azt közölte: „a bukott baloldalnak tudomásul kell vennie a vereségét”.