Külföldön népszerűsítették Miskolc turisztikai kínálatát

Elkezdődött a 2014-es

 miskolci turisztikai szezon intenzív előkészítése, melynek keretében az elmúlt két hétben a miskolci TDM előbb több mint 180 érdeklődő előtt Bécsben, majd Rzeszowban, Krakkóban és Katowicében mutatta be Miskolc 2014-es turisztikai kínálatát, az ottani utazási irodák és a turisztikai szakmai média munkatársai számára.

 

 

– A Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete 2013-ban két nagyszabású magyarországi bemutatkozást szervezett, és a TDM képviseletében Miskolc mindkettőn népszerűsítette a város turisztikai kínálatát – tájékoztatott Nagy Júlia TDM-menedzser. – Közel 300 ezer látogatót vonzott májusban a Linz-ben (Felső-Ausztria) „Auf nach Ungarn!” címmel rendezett háromnapos fesztivál jellegű Magyar Napok, ahol Miskolc az Észak-Magyarország stand mellett önálló faházban jelent meg.

A bécsi magyar nagykövetségen október 4-én harmadik alkalommal rendezték meg a Nagy Magyar Turizmusnapot, melyen ezúttal Budapest és környéke, valamint Észak-Magyarország kapott bemutatkozási lehetőséget. Az osztrák idegenforgalmi cégek és a média mellett meghívást kaptak az eseményre a magyar turizmus önkéntes nagykövetei, azok az Ausztriában élő magyarok, akik a külképviselet által kezdeményezett program keretében immár másfél éve segítenek növelni a magyarországi vendégéjszakák számát.

Az egésznapos programon az osztrák és a magyar turisztikai szakma találkozását prezentációk, workshopok és műsor kísérte. A magyar rendezvényeknek fontos része a magyar gasztronómia bemutatása, melynek keretében ezúttal jellegzetes ételek, s a régiók borait is megkóstolhatták a vendégek. Budapest és környéke kínálatát 15, Észak-Magyarországét pedig 10 turisztikai szolgáltató, illetve szervezet mutatta be az osztrák fővárosban.

 

A turizmusnapon köszöntőt mondott Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet és Tarlós István főpolgármester, valamint Kovács Balázs, az MT. ZRt. bécsi képviseletének vezetője, mint a rendezvény szervezője.

A rendezvény egyrészt Budapest és környékének – ahol minden negyedik Magyarországra látogató osztrák eltölt néhány napot – új vagy kevésbé ismert kínálatát kívánta bemutatni, másrészt „titkos tippként” az Ausztriában kevésbé ismert Észak-Magyarország szépségeit és lehetőségeit ismerhették meg a vendégek.
A program keretében a közel 180 vendég előtt Észak-Magyarország félórás prezentációjában Miskolc kulturális, természeti és wellness kínálatával, valamint egy kisfilmmel mutatkozott be.

A miskolci standnál az érdeklődés középpontjában elsősorban a Barlangfürdő állt, és ahhoz kapcsolódóan a többnapos itt-tartózkodási és csillagtúra programok lehetőségei. A kulturális programok közül az Operafesztivál keltette fel az érdeklődést. Az osztrák keresletnek megfelelően a város kínálatát invitatív kiadványokkal, illetve miskolci négycsillagos szálláshelyek 2014. évi áraival komplett tájékoztatást kaptak az érdeklődők.

A bécsi Club Pannónia felajánlotta a lehetőséget, hogy Győr, Pécs, Debrecen után Miskolc is bemutatkozzon az osztrák fővárosban, melynek témája a gazdaság és a kultúra bemutatása volt egy felsővezetői szintű találkozás keretében.
A tárgyalások során felmerült a lehetősége két study tour megszervezésére. A 30 ezer előfizetővel rendelkező „Golden Age” magazin újságírója az 50+ korosztálynak csoportos és egyéni utazás keretében ajánlja a turisztikai célpontokat. Továbbá a miskolci barlangfürdő megismertetése céljából lehetőség van a magazin honlapján való megjelenésre.

Az utazási irodák közül a „Kuragentur Wien”, mely nagy volumenű hévízi beutaztatásáról ismert, barlangfürdő kezeléseiről és a miskolci négycsillagos szállodákról szeretne személyes tapasztalatot gyűjteni.
A tanulmányutak megszervezésében a bécsi külképviselet szakmai és pénzügyi támogatására is számíthat Miskolc.

Eredményes turisztikai tárgyalások Lengyelországban

Három nap alatt három lengyel városban több mint negyven utazási irodával tárgyalt az elmúlt hét folyamán Miskolc TDM szervezete, a MIDMAR, annak érdekében, hogy a város turisztikai kínálata minél szélesebb körben jelenjen meg az ottani irodák ajánlataiban.

 

Rzeszów, Krakkó és Katowice utazási irodáinak a képviselőit hívta meg a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága és a régió 4 TDM szervezete azokra a fórumokra, amelyeknek célja a szervezett lengyel vendégforgalom bővítése volt. Miskolcot a TDM szervezet és a Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. képviselte. A workshopokon résztvevő szakemberek minden megjelent irodával külön-külön tárgyaltak, felmérve a 2014-es évre vonatkozó utazási irodai igényeket, illetve bemutatva a szállások, éttermek, attrakciók jövő évi kínálatát.

Csütörtökön a TDM ügyvezetője, Nagy Júlia tárgyalt a Sziléziai Turisztikai Kamara elnökével és a Magyar Turizmus Zrt. lengyel külképviselet-vezetőjével is, s megállapodás született egy november végi tanulmányút szervezéséről, amelynek keretében a Katowicében és környékén található utazási irodák munkatársai személyesen is megismerhetik a miskolci szolgáltatók által nyújtott turisztikai kínálatot.

minap.hu