Dömsödi: Hajdú Péter Medgyessy lányának a hátán mászott fel a csúcsra

Hajdú Péter annak idején

 maximálisan kihasználta előmenetelében, hogy akkori barátnője, Tornóczky Anita a miniszterelnök, Medgyessy Péter lánya – írja volt kollégájuk, Dömsödi Gábor könyvében, amelyből a Blikk közölt információkat. (Archív fotó)

 

 

 

 

Hajdú Péter felemelkedéséről is ír Dömsödi Gábor abban a könyvben, amely a Friderikusz és Hajdú serpája voltam címet kapta, és amelyből a Blikk közölt néhány részletet. A lap szerint Dömsödi cseppet sem hízelgően ír könyvében Hajdúról és akkori barátnőjéről, Tornóczky Anitáról, akikkel aNÉVshowR elnevezésű műsort készítették. Dömsödi és Tornóczky a műsor producerei voltak, Hajdú pedig műsorvezető. A szerző szerint amint 2002 tavaszán a szocialisták választást nyertek, és Tornóczky nevelőapja, Medgyessy Péter lett a miniszterelnök, Hajdú lett az MTV-ben a fontos ember, aki Tornóczkyn keresztül mindent el tudott intézni.

 

Bár műsorvezetőként továbbra is ügyetlen volt, Hajdú nagyon élvezte a fontoskodást – állítja Dömsödi, szerinte annak lett műsora a köztévében, akinek Hajdú elintézte, ezt pedig onnan tudja, hogy neki is elintézett egy autós műsort, amelynek Tornóczky lett a műsorvezetője. A kormányfő lánya megbízhatatlan munkatárs volt, ezért megváltak tőle, Dömsödi szerint emiatt nyírták ki a műsorát, amelynek felszabaduló idejét a dokumentumfilmes riporteri álmokat dédelgető Tornóczky kapta meg. Ez volt a T-Akták című műsor a hírhedt Tornóczky-kérdéssel. A lap megkérdezte volna Dömsödi állításairól Hajdút is, aki nem akart nyilatkozni.

Hajdú és Tornóczky már nem járnak, meg kormányváltás is volt azóta, így talán nem véletlen, hogy a jelenleg a TV2-nél dolgozó producer-műsorvezető új szabadidőpartnert keresett magának: a nyáron már a jelenlegi fideszes garnitúra egyik emblematikus figurájával, az Orbán Viktornak tanácsokat adó Habony Árpáddal látták őket a belvárosban.