Számos program várja a

 miskolciakat szeptember 28-án a Szinva teraszon, szeptember 29-én a Diósgyőri várban.

 

Szeptember 28-án szombaton 10 órától a Szinva teraszon SZÍN-JÁTÉK-MUZSIKA várja a miskolciakat, a három jubiláló kulturális intézmény, a 190 éves Miskolci Nemzeti Színház, az 50 éves Szimfonikus Zenekar, és az elmúlt évadban 20. születésnapját ünnepelt Csodamalom Bábszínház művészeivel.

„Zenés köszöntő után, nyitányként beugrik a Kilépő, majd parféval kínál két csábos művésznő. Jókedvre hangol a színház zenekara, majd pedig megmozgat Rómeó és Júlia, végül a bábosok fakasztanak mosolyra. „

Szeptember 29-én vasárnap, Szent Mihály ünnepén 10 órától a Diósgyőri vár udvarán és a várárokban folytatódik a játék az ősi magyar hagyományok felelevenítésére helyezve a hangsúlyt. MIHÁLY NAPI VÁSÁR, LOVAS TUSAKODÁS, SOKADALOM várja a programra érkezőket.
Mihály napi állatbehajtás, egész nap lovas bemutatók, -versenyek, homokvárépítő verseny a Vár utcában, népi mesterségek bemutatója, népi játékpark fa körhintával, valamint moldvai táncház várja a közönséget. Színpadi programként szerepel a Lúdas Matyi című zenés bohózat, valamint Nézzenek oda! címmel a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes nyilvános főpróbája. A nap folyamán Miskolchoz kötődő neves közéleti személyiségek is várják a közönséget. Este Bíborszél koncert és 21.30-kor fáklyás lovasbevonulás és Szent Mihály napi tábortűz koronázza meg és zárja a programot.