Kalapos  kapitány sikeresen kompenzálta a több mint húsz év különbséget…

Papp Károly r. altábornagy,

országos rendőrfőkapitány a rablás bűncselekmény elkövetőjének elfogásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó dr. Kalapos István r. alezredest, Tiszaújváros rendőrkapitányát tárgyjutalomban részesítette.
A szolgálaton kívüli rendőri vezető 2013. szeptember 14-én 17.00 órakor saját telkére tartott autójával Miskolcon, amikor arra lett figyelmes, hogy a közeli buszmegállóban egy idős nőt földre löknek és a támadó annak táskájával futva elmenekül.
A rendőr reflexei azonnal működésbe léptek és az autót a szélső sávban leállította és üldözőbe vette a támadót. Egy külső szemlélő mindössze ennyit észlelhetett abból, amikor Tiszaújváros rendőrkapitánya szombat délután Miskolc egyik legforgalmasabb kereszteződésében kiugrott autójából és mintegy 800 méter futást követően elfogta az idős asszony kirablóját.

 

 

A rabló és a kapitány között meglévő több mint húsz év különbséget kompenzálta a rendőr edzettsége, aki mintegy két futópálya-kör távolság után beérte, majd testi kényszert alkalmazva elfogta az útonállót.
A Miskolci Rendőrkapitányság időközben értesített járőrei miután a helyszínre értek a rendőrkapitány a további intézkedéseket az elfogott és visszatartott elkövetővel együtt átadta nekik, akik előállították a támadót. A 69 éves asszony támadójával szemben a Miskolci Rendőrkapitányság rablás, valamint súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 19 éves girincsi F. Péter bűnügyi őrizetének egyidejű elrendelése mellett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót. forrodrot@gmail.com