A Fidesz megragadta Miskolc

 közrendvédelmi problémáinak lényegét: a kormánypárt a jövőben tiltaná a porrongy rázását. A Jobbik inkább a köztéri alkoholfogyasztást, a lakcímbejelentés elmulasztását és a közművek nem megfelelő használatát szankcionálná, hangzott el a párt hétfői sajtótájékoztatóján.

 

 

 

Jakab Péter önkormányzati képviselő emlékeztetett: Miskolc rendőrkapitánya hónapok óta kéri, hogy a miskolci városvezetés tegye lehetővé számára többek között a köztéri alkoholfogyasztás szankcionálását, tekintettel a lakossági panaszok magas számára. A Jobbik ennek érdekében legutóbb három hete szólította fel az érintetteket arra, alkossák meg a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeltet, melynek keretében kezelni lehetne ezt a problémát is. A radikális párt felajánlotta szakmai segítségét is, amiből azonban a Fidesz nem kért, hangsúlyozta a képviselő.
Hiba volt – folytatta Jakab -, a városvezetés vonatkozó rendelet-tervezete ugyanis jelenleg olyan „markáns” kérdésekre fókuszál, mint a porrongy rázásának tilalma, ugyanakkor nem foglalkozik például a köztéri italozással, a lakcímbejelentés elmulasztásával vagy a közművek nem megfelelő használatával.
A Jobbik az utóbbiakra fókuszálva közel tucatnyi módosító javaslatot nyújtott be a rendelet-tervezethez, hogy az a Fidesz „hóbortjai” helyett a rendőrség és a lakosság valós igényeihez igazodjon, közölte a politikus. Egyúttal jelezte azt is, ha Miskolc közgyűlése elfogadja a radikálisok indítványait, a hatóságok többé nem hivatkozhatnak a jogszabályok hiányára, vagyis lehetőségük lesz valódi intézkedésekre a renitensekkel szemben, amit a párt el is vár.