Folytatódott a vesztegetéssel

 meggyanúsított felsőzsolcai jegyző büntetőügye a Miskolci Törvényszéken. 2011. márciusi őrizetbe vételekor öt bűncselekménnyel gyanúsították meg, melyek száma tizenegyre emelkedett a nyomozás során.

 

 

Két köztisztviselő, a felsőzsolcai jegyző és aljegyző ellen indult nyomozás a Miskolci Nyomozó Ügyészségen 2011-ben. Vesztegetés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja merült fel, az üggyel kapcsolatban a két vezető mellett egy harmadik hivatalnokot is közokirat-hamisítással gyanúsítottak meg.

A tizenegy meggyanúsítás nem azt jelenti, hogy ennyi bűncselekmény történt. A nyomozóhatóság rendelkezésére álló információk szerint például két autókereskedő cég is rendszeresen fizetett a hivatalvezetőnek az autók gyors, problémamentes átírásáért.

Telephely engedély kiadást is „megolajoztak”, de a vádirat szerint a 2010-es nagy árvíz után elrendelt rágcsálóirtással kapcsolatban is komoly összeget fizettek vissza. A víz levonulását követően, a nyúlgátak elbontása után a kiürített homokos zsákok – amelyek veszélyes hulladéknak minősülnek – elszállításával kapcsolatban is korrupciót gyanítottak a nyomozók. minap.hu