Guinness-rekordkísérletre készülnek

 Tokajban a hétvégén. Szeptember 21-én, 11 órától egy különleges akciót szervez a Tokaj–Oestrich-Winkel Baráti Társaság Egyesület: 1025 méternyi bort sorakoztatnak fel a történelmi kisvárosban. A kezdeményezéssel Tokaj és a németországi Oestrich-Winkel települések testvérvárossá válásának negyed százados jubileumát ünneplik.

 

 

A tervek szerint borosrekeszek adják majd a tartószerkezet alapjait, amiken pallók vezetnek majd végig több mint egy kilométer hosszan. A poharakat szorosan egymás mellé rendezik, a kezdeményezés sikerét a közel harminc tokaji borászat mellett más testvérvárosok is segítik: a németek mellett hoznak bort az ausztriai Rust és az olaszországi Cormons városából is. A borospoharak száma így meghaladja majd a húszezret, tartalmukat a látogatók a rekordkísérlet hitelesítése után el is fogyaszthatják.
A hegy leveihez egy másik különlegességgel is készülnek a szervezők, Tokaj-Hegyalja legnagyobb, ezer literes üstjében gulyást kínálnak majd a vendégeknek.
A rekordkísérlethez számos kísérőprogram is kapcsolódik: a helyi és kézműves termékek bemutatója és vására mellett szabadtéri bor- és gasztronómiai programokkal várnak mindenkit.