Lyukóvölgyben csak a Jobbik akar

rendet.

 

 A pénzszóráson kívül eddig még semmit sem tett a Fidesz Lyukóvölgy rendezése érdekében – jelentette ki Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus szerint 2014-ben a miskolciaknak arról kell majd dönteniük, akarják-e, hogy Miskolc egésze Lyukóvölgy sorsára jusson.

A képviselő úgy látja, Lyukóvölgy mai állapota egyenes következménye a Fidesz és az MSZP városromboló politikájának: ma az önkormányzat becslései szerint négyezren élhetnek illegálisan egy lakhatásra alkalmatlan városrészben, ahova ráadásul 1992 óta nem is adtak ki építési engedélyt. Jakab Péter szerint, miközben az adófizetőket naponta vegzálják a hatóságok, erre a négyezer emberre nem vonatkoznak a törvények: többek között nem kell elszállítatniuk sem a szemetet, sem a szennyvizet. „Az ott élők jelentős hányada földbe ásott gödrökbe végzi a dolgát vízbázisvédelmi területen, így a járványveszély is borítékolható” – fogalmazott a politikus.

Szerinte az illegális lakhatást a rendőrség napi szinten észleli, de nem tesznek ellene semmit, ezért panaszt tett Papp Károly országos rendőrfőkapitánynál. Mint utóbb kiderült, eredménytelenül:

„Rendőrfőkapitány úr szerint a rendőrök igenis teszik a dolgukat. Ennek alátámasztására levélben arról tájékoztatott, hogy az év első felében egyetlen egy esetben intézkedtek önkényes beköltözés, és öt esetben áramlopás miatt. Azt hiszem, ez mindent elmond arról, intézkednek-e valójában” – jelentette ki a jobbikos politikus. Hozzátette, a Jobbik tovább folytatja törvényszembesítői bejárásait Miskolc neuralgikus pontjain, hogy mind a Fidesz, mind az országos rendőrfőkapitány láthassa, mit sikerült megvalósítani a beígért rendteremtésből.

http://www.youtube.com/watch?v=X_XrWT5odZ4&feature=youtu.be