Elárasztották Orbán Viktor Facebook

-oldalát a csalódott hozzászólások a péntek esti, 3-0-ás magyar vereséggel zárult bukaresti vébéselejtező után.

 

 

„Kérünk még stadiont, köszi! 3-0 csak így tovább hadd folyjon a pénz, Simply the Best!’ – írta az egyik hozzászóló Orbán Viktor Facebook-oldalán, amelyet a péntek esti bukaresti vereség után rengeteg kommentelő látogatott meg, hogy elmondja véleményét.

„Tisztelt Orbán Úr! Kinek építünk stadionokat? Nincs magyar foci! Ön még bízik, hogy lesz?” – osztotta meg véleményét egy másik hozzászóló. Egy másik kommentelő azt írta, reméli a kormányfő ezek után „több stadiont nem fog építtetni, mert én nem fogok akkor önre szavazni.”

„Lenne jobb helye, annak a pénznek amit a labdarúgásra fordítunk. Eddig milliárdok mentek el a semmire, most meg kellene próbálni, hogy nem költünk a labdarúgásra semmit, hátha olyan gyerekek kezdenének el focizni, akik tudnak és szeretnek is” – írta a hozzászóló.

A magyar labdarúgó-válogatott kilátástalan játékkal rendkívül sima, 3-0-s vereséget szenvedett péntek este Bukarestben a románok vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Ezzel távolabb került a pótselejtezőt érő második hely megszerzésétől.

A hazaiak már a második percben vezetést szereztek, Guzmics óriási hibáját Marica váltotta gólra. A magyar csapat ettől teljesen megzavarodott, egyetlen veszélyes helyzetet sem tudott kialakítani. A 31. percben Pintilii bombagóljával növelték előnyüket a románok. A második játékrészben kizárólag Bogdánnak köszönhette a magyar csapat, hogy egy darabig nem nőtt a különbség. Végül Tanase a 88. percben állította be a végeredményt.

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese – amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben – kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott diadalmaskodni.

hvg.hu