Összetűztek a drukkerek

 Bukarestben a csendőrökkel. Hegedűs Gábor, az nb1.humunkatársa azzal a vonattal utazott Bukarestbe, amely a legnagyobb magyar szurkolói csoportot szállította az esti világbajnoki selejtezőre.

– Ahogy a vonat három óra után nem sokkal megérkezett a Bukarest-Nord vasútállomásra, román drukkerek egy csoportja kövekkel megdobálta a vonatunkat. Az első fél órában semmiféle rendőri felvezetést nem kaptak a magyar szurkolók, most már bent vagyunk mi is a konvojban, amely a fanzone felé tart. A vonat elleni incidensnek nincsenek sérültjei, ám arról tudok, hogy egy diósgyőri szurkolót megkéseltek tegnap este. Hogy mi lett vele, milyen sérülései vannak, arról egyelőre nincsenek híreim – mondta Hegedűs Gábor.Az MTI többször is hírt adott a bukaresti eseményekről. Egyik híre szerint péntek délután a magyar szurkolói különvonaton utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte és elszállította a hangoskodó szurkolókat.

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén – közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség.

– Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen – mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Bukarest központjában egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak – közölte a Mediafax hírügynökség.

A román prosport portál támadásról és könnygázról ír a Bukarest-Nord pályaudvar környékén. A Nemzeti Sport információi szerint „A román sportportálok egyre csak közlik a rendkívül aggasztó képeket, amelyeken az látható, hogy a magyar szurkolók törnek-zúznak, a csendőrökkel verekednek.”