Orbán Viktort a valódinál barnább

 bőrrel ábrázolta egy szellemesnek szánt bejegyzés a Milla Facebook-oldalán, majd nem sokkal később a posztot eltávolították – írja az Index blogja, a Képviselő Funky.

 

 

„Orbán, ahogy apám látja. Orbán, ahogy anyám látja. Orbán, ahogy én látom” – ezek a mondatok állnak azok alatt a fotók alatt, amelyek az Egymillóan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook-oldalán tűntek fel, és ebből az derül ki, hogy a szellemesnek szánt kép készítőjének anyukája Orbán Viktort a valóságosnál barnább bőrűnek, gyaníthatóan romának látja – áll a Képviselő Funky blog bejegyzésében.

A rasszista bejegyzést húsz perc után eltávolították a Milla oldaláról, miután felháborodott kommentek érkeztek hozzá, de a KF-blognak még megvan a képernyőkép. A blog emlékeztet arra, hogy a Milla Facebook-csoportja nem először dob be rasszista poénokat: előfordult, hogy egy köteg pénzzel, vastag aranylánccal és kereszttel ábrázolták Orbánt, még korábban pedig a keleti nyitáson gúnyolódva harcsabajszos, rizsszedő kalapos kínainak fotoshopolták.

Frissítés:

A Milla a Facebook-oldalán kedden este a délutáni bejegyzéssel kapcsolatban megkövette olvasóit. A Milla ügyeletes szerk. aláírású szöveg szerint ők nem cigányozták le Orbánt, soha nem is cigányoznak, és sem a miniszterlnök, sem más etnikai származásával nem poénkodnak. A bocsánatkérő poszt szerint az Orbán-kép a miniszterelnök focihoz való viszonyáról szól. A képet azért vették le, mert szerintük azt sokan félreértették.