A kormány döntése alapján,

 Miskolcon és környékén élők 20 ezer darab. laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövőben. A cél a digitális fejlődés elősegítése, az itt élő közösség info-kommunikációs készségének növelése.

 

 

A Polgármesteri Hivatal közleményben tudatta,m hogy a kormányhatározat végrehajtását, azaz a helyi önkormányzat által elvégezhető feladatokat Miskolc Város Önkormányzata átvett közfeladatként látja el.
A programot az erre a célra létrejövő iroda és szervezet vezényli majd le, meghatározott előírások, és pályáztatás útján.

– A pályázat kiírásának feltételei egyelőre egyeztetés alatt vannak, az iroda és a hozzá csatlakozó infrastruktúra elkészítése folyamatban van. A laptopok pályáztatása teljes körültekintést és komoly szervezeti hátteret igényel. Ezért kérünk mindenkit, hogy a várhatóan szeptember közepén, hivatalosan is megkezdődő pályázat előtt még ne érdeklődjenek a Polgármesteri Hivatalban – írták.

A pályázat részleteiről, mint mondták, időben felvilágosítást adnak, minden érdeklődő számára elegendő idő áll majd a rendelkezésre, hogy pályázatával sikeresen részt vegyen a programban.