Miskolcon nem azért csökkent

 a munkanélküliek száma, mert a Fidesz munkahelyeket teremtett, hanem azért, mert egyre többen hagyják el a várost – hangzott el a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján.

 

 

Pakusza Zoltán önkormányzati képviselő szerint Kriza Ákos gyurcsányi mélységekbe süllyed akkor, amikor statisztikai adatokkal próbálja manipulálni a miskolciakat, elhitetve, hogy két és félezerrel csökkent a munkanélküliek száma Miskolcon. Kiemelte, nem véletlen, hogy a város polgármestere nem ennyi új munkahely létrejöttéről beszélt, hiszen a városban nincs munkahelyteremtés, csak elvándorlás. Mint mondta, 2010 és 2012 között épp két és fél ezren hagyták el Miskolcot, ez a szám pedig azóta tovább nőtt.

Pakusza hangsúlyozta azt is, Kriza Ákos csupán közmunkát hozott Miskolcnak, ez azonban szerinte nem tekinthető munkahelynek. „Munkahely az, amiből el lehet tartani a családot” – fogalmazott.

Hozzátette, elnézve a Fidesz gyakorlatát „Kriza Ákosnak már csak közel tízezer miskolcit kell elüldöznie, hogy megoldja a munkanélküliség kérdését”. A Jobbik ehelyett azt javasolja, a városvezetés kezdje el a valódi munkahelyteremtést, ennek első lépéseként pedig hozza helyzetbe a miskolci vállalkozókat