Rövidnadrágban motorozott hazafelé

Sz. Ottó Sopronban szombat este a robogójával. Az előtte haladó rendőrautó sofőrje az ablakon kihajolva telefonált, mikor a piros lámpánál egymás mellé értek, Sz. rosszallóan átnézett a rendőrautóba és ingatta a fejét, magában azt gondolva, „bezzeg a rendőröknek szabad, amit nekünk nem”. Ezután mindketten továbbhaladtak.

 

 

Sz. kissé arrébb megállt a motorjával, nem sokkal később pedig megérkezett a rendőr is, aki a forgalommal szembe hajtott be az utcába, és a gumibotját a kezében tartva szállt ki az autóból. „Igazolja magát!” – mondta a rendőr. Sz. elkezdte elővenni az iratait, amikor nekitámadt, és megpróbálta kicsavarni a kezét. Ez a rendőrnek nem sikerült, közben Sz. folyamatosan kérdezgette, hogy mi az oka az igazoltatásnak és a támadásnak.

Mindezt többen is látták, mert a közeli étteremnél, ami előtt az események zajlottak, „csurig volt a terasz”.

Megtörlek, te köcsög

„Miután a rendőr megbilincselt, azt mondta, hogy menjek oda a kocsihoz. Itt nekidöntött a kocsinak, és betette a gumibotot a hátrabilincselt kezeim közé, majd elkezdte kitörni a kezemet” – mondta Sz., aki csitítani próbálta a rendőrt, de ezen ő csak még jobban felhúzta magát, és Sz.-t „minden mocskos szemét trógernek” nevezte.

Az étteremben ülők ekkor felhívták az őrsöt, és a rendőr is beszólt a rádióján, hogy erősítést kér, mert szerinte előállítás közben ellenállásba ütközött.

Ezután a rendőr a motorháztetőre lökte Sz.-t, aki ezt saját erős testalkatával magyarázta. Amíg álló helyzetben volt, a rendőr nem tudott neki elég nagy fájdalmat okozni. Sz. még mindig kérdezgette a rendőrt, hogy mi szükség van erre, mire azt a választ kapta, hogy „a tonfával az ellenszegülésedet megtöröm, te köcsög, anyádnak rázd a fejed.” Az étteremben tartózkodók megpróbáltak segíteni, mikor a rendőr rájuk ordított, hogy ne akadályozzák az intézkedést.

Temperamentumos kolléga
Nem sokkal ezután további rendőrök érkeztek, ekkor lett vége a tortúrának. A kiérkező rendőrök beültették Sz.-t az autójukba, és bevitték a rendőrségre, ahol Sz. szerint már udvariasan viselkedtek vele. Elmondták, hogy ennek a kollégának nem ez volt az első ilyen ügye, egy másik rendőr pedig azt mondta, a kolléga „temperamentumos” A cikk itt.