Az 1990. évi LXV. törvény 19

. § (2) bekezdésében biztosított jogaimnál fogva kérem az alábbi kérdéseimre és kéréseimre a választ 15 napon belül: 1. Legyenek szívesek tájékoztatni, hogy a hejőszalontai önkormányzatnak, illetve hivatalának van-e ügyvéddel, ügyvédi irodával szerződése, megállapodása? Amennyiben van, kérem hitelesített másolatban.

2. Tájékoztassanak, hogy 2008. január 01.-től a mai napig tételesen mikor, milyen összegben és milyen ügyben adtak megrendelést ügyvédnek, ügyvédi irodának, ezeket a költségeket milyen szakfeladatokra terhelték?
3. Legyenek kedvesek hitelesített formában megküldeni a hejőszalontai önkormányzat és hivatalának mobil és vezetékes telefonszerződéseit és a telefonszámlákat 2013. január 01-től 2013. június 31.-ig.
4. Milyen egyéb érvényben lévő szerződése van az önkormányzatnak, valamint hivatalának és azokat mikor kötötték?
5. Milyen pénzből és okból cserélik az orvosi rendelőhöz köthető helységek ablakait? Ez mennyibe kerül az önkormányzatnak?
6. A Polgármesteri Hivatal régi bejáratánál miért kellett felbetonozni, megszüntetni a kényelmesen használható lépcsőt? Miért kellett erre pénz költeni?
7. 2013.08.23.-án délután fél 5 körül többen látták, hogy a régebbi évjáratú VW Transporter önkormányzati autó utánfutóval a polgármesteri hivatal udvarán (Rákóczi utca 6. szám) gyártott betonelemekkel a falut elhagyta? Hová szállították a betonelemeket és kik ültek a gépjárműben?
8. Tájékoztassanak, hogy 2013. augusztusban az újabb évjáratú „tulipános” VW Transporter gépjármű milyen célból, pontosan hova és mikor ment kétszer a Balatonra? Kik ültek a gépjárműben?

A feltett kérdések és a kért adatok a képviselői munkám ellátásához szükségesek, ezért kérem a tájékoztatásukat és az ügyviteli közreműködésüket. Felhívom a figyelmét, hogy a válaszok és adatok elmaradása felvetheti a 2012. évi C. törvény 305.§ és 306.§ szerinti bűntettet. Továbbá kérem, hogy tanulmányozza a 2012. évi C. törvény 220.§ (1) bek. b) és c) pontját is.

Hejőszalonta, 2013. augusztus 29.

Tisztelettel:

Szabó Gergely
hejőszalontai helyi önkormányzati képviselő