Vasárnaptól december 31-ig , kísérleti jelleggel, közterületi kiterjesztett sárga zónás parkolási rendszer működteti a Régiposta utcai parkolóházat a Régió Park Miskolc Kft. – erről a kft. közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket.

 

A változtatás lényege, hogy azok az autósok, akik sárga és zöld zónás, illetve kombinált bérlettel rendelkeznek, ingyenesen használhatják az – tudtuk meg.

– A bérlettel nem rendelkezők 220 Ft/óra díjszabás szerint parkolhatnak hétköznap reggel 8 és délután 6 óra, valamint szombaton reggel 8 és délután 1óra között, a parkolóházban elhelyezett automatákból vásárolt jegy szerint vagy mobilparkolás igénybe vételével – írják.

A parkolóházat kedvezményes sárga övezetbe sorolva, a társaság 4 órás parkolás esetén + 1 óra, 8 órás parkolás esetén pedig + 2 óra kedvezményt biztosít.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy vasárnap, illetve a díjfizetős időszakon kívül, a parkolás ingyenes. A parkolóházban a Régió Park Miskolc Kft. munkatársai a közterületi parkolókhoz hasonlóan, folyamatosan ellenőrzik a bérletek illetve a jegyek vagy mobilparkolás érvényességét. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy azon gépjárművek tulajdonosai,akik nem rendelkeznek érvényes parkolásra jogosító engedéllyel, pótdíj fizetési felszólítást kapnak.

– A mozgásában korlátozott parkolási igazolvánnyal rendelkezők, ingyenesen vehetik igénybe a parkolóház szolgáltatásait. Azon autósok számára, akik jelenleg, a Parkolóház igénybevételére érvényes kártyával rendelkeznek, a Régió Park Miskolc Kft. igény esetén időarányosan visszafizeti a bérletek, illetve a kártya árát – írják.