Egy lokálpatrióta gondolat.
Egy régi téma merült fel nemrég egy beszélgetésben, az ugyanis, hogy egy felelős városvezetés, egy város által működtetett cég vagy intézmény egyáltalán honnan veszi a bátorságot, hogy a lakosság belegyezése nélkül olyan magánszemélyeket, vállalkozókat bíz meg munkákkal, akik nem Miskolcnak fizetik a személyi jövedelemadójuk egy részét illetve a helyi iparűzési adót. Egy megbízásnál az elsődleges szempontnak kellene lenni, hogy ide fizesse az adóját! Svájcban, ha van helyi ember, vállalkozás, aki vagy ami a munkát elvégezze, de nem azt választják, az fejvesztést eredményezne. Azt a megbízót árulóként a szájára venné a közösség. Nyilván ez nem xenofóbia, hanem a közösség egészséges önvédelme.
Mesélik, hogy nálunk más a szempont, mert a helyi szakemberek, vállalkozások már jó ideje idegen földön keresik a munkát. Ez lenne a világ rendje? Nem vagyok róla meggyőződve.
Ha én egy lokálpatrióta párt helyi vezetője lennék (Van ilyen Miskolcon?) 11 évre visszamenőleg az összes városi megbízást átvilágítanám. Aztán feketén-fehéren ki lenne mutatva, hogy mennyire voltak rendes gazdái a város vagyonának az illetékes elvtársak. Veritas vincit.   http://tetsziknemtetszik.blogspot.hu/