Bréking. Bukik a Miskolci Sörfesztivál?

Hiába fizette ki Hajdú Péter előre a világsztárok gázsiját, a nemzetközi menedzsment nem engedi el őket a Miskolci Sörfesztiválra. Az ok: nem találják megfelelőnek a szállást. (Archív fotó)

 

 

Négy nap múlva kezdődik a Hajdú Péter nevével fémjelzett Miskolci Sörfesztivál, azt azonban ma megjósolni sem lehet, hogy kik lesznek a fő attrakciói. A Bors munkatársa épp Sarka Katával folytatott telefonbeszélgetést, amit egy hatalmas káromkodás és kiabálás szakított félbe a háttérből.
A hang Hajdú Péteré volt. Később kérésünkre felesége átadta a telefont a producernek, aki nem titkolta, nem a legjobb pillanatában kaptuk el. – Egy Marschall Norbert nevű menedzserrel kiabáltam, ezt hallhattátok – mondta továbbra is felfokozott idegállapotban.
Fotó: Bánkúti Sándor

Már csak négy napja van Hajdú Péternek, hogy visszacsalogassa a sértett fellépőket
– Most közölte velem, hogy mégsem jönnek el azok a világsztárok, akikkel hónapok óta hirdetjük a rendezvényt. Mindezt úgy, hogy már előre kifizettem a teljes ­gá­zsijukat is, és az összes apró kérésüknek engednem kellett, a külön öltözőtől a gyümölcskosáron át a testőrökig. Mégis mit képzel ez az ember? Állítólag az a bajuk, hogy Miskolcon foglaltam le a szállást, és ők Budapesten szeretnének lakni, ötcsillagos szállodában. Ráadásul még ők akarnak ötmilliós kötbért behajtani rajtam. Milliókat fizettem már ki miattuk, nonszensz, hogy valaki ilyet megtehet – dühöngött Hajdú.
– A szerződésben nincs kikötve, hol legyen a szállás, de az igen, hogy csak négy- vagy ötcsillagos szálloda lehet – kezdte a külföldi sztárokat Hajdúnak „szállító” Marschall Norbert, miközben éppen Münchenből tartott hazafelé.
– A döntést most a szervezőkre bíztuk a szálláskérdésben, de nekünk jóváhagyási jogunk van. Mi még meg is barátkoztunk volna a négycsillagos miskolci hotellel, bár ránézésre a fővárosban nem kapna ennyi csillagot, azonban a külföldiek, akiknek szintén jóvá kell hagyniuk, határozott nemet mondtak rá. Közölték: jelen állás szerint a héten nem érkezik Magyarországra senki.
Mivel érzésük szerint a másik fél nem teljesítette a szerződést, így mi sem riadunk vissza egy esetleges pertől. A kötbér ötmillió forint – mondta a menedzser, aki hozzátette: szeretne békés megoldást, bár kevés esélyt lát rá a Hajdúval folytatott beszélgetése után.