A felvételen összekeveredik a START-kártya  és a MISKOLCpONt kártya fogalma.
A START-kártyát azok a START-munkaprogramban résztvevő, Miskolc Kistérség Többcélú Társulása alkalmazásában álló munkavállalók kapják, akik lakóhelyüktől távol dolgoznak.
A kártya kizárólag utazási kedvezményt biztosít, a munkahelyre történő eljutásra alkalmas utazási bérlet ezzel együtt érvényes.
START-kártyára tehát soha semmilyen kedvezményes strandbelépő nem volt vásárolható. 

 

A MISKOLCpONt kártya egy a miskolci kistérség lakosai által 1.990 Ft-ért megvásárolható, kedvezményekre jogosító közösségi kártya.
Normál üzemmenet mellett ezzel a kártyával a Selyemréti Strandra és a Barlangfürdőbe is váltható kedvezményes, a normál ártól néhány száz forinttal olcsóbb belépőjegy. Ez  jelen pillanatban is így van.

A Selyemréti Strand nyitását követő rövid időszakban 2013.07.07 – 2013.08.09 között minden látogató számára A MISKOLCpONt kártya szezonon kívüli, kedvezményes árán volt lehetséges a belépés, függetlenül attól, hogy rendelkezett-e MISKOLCpONt kártyával, vagy nem.

A hangfelvételen elhangzottakkal kapcsolatban lényeges momentum, hogy a START-munkaprogramot irányító Miskolc Kistérség Többcélú Társulása a START-munkaprogram irányításában résztvevő dolgozói számára motivációs eszközként 60-70 db MISKOLCpONt kártyát vásárolt meg és biztosított térítésmentesen.

Fentiek alapján azonban 2013.07.07 – 2013.08.09 között a motivációs eszközként, térítésmentesen biztosított MISKOLCpONt kártyákkal is ugyanannyiért lehetett bejutni a Selyemréti Strandra, mint anélkül.

Sem ingyenes belépésre, sem faji alapon adott kedvezményekre sem eddig, sem ezután nem volt példa.
Liebmann Katalin