Megkezdődik az alkalmazottak  toborzása és felvétele szeptember végén a REDO Water System Kft szikszói gyárában. A vízfertőtlenítő berendezéseket előállító németországi székhelyű világcég az idén nyáron döntött úgy, hogy első lépésben a gyártó bázisát, majd a szerviz központját is Szikszóra hozza.

 

A REDO Water System a világ 31 országában van jelen a termékével. . Az innovatív technológia – amelyet kizárólag a cég alkalmaz a világon és egyben a sikerük záloga is- forradalmasította az eddigi eljárásokat.

Galambodi Attila a cég ügyvezető igazgatója arról beszélt: a gyártó üzem és szerviz központ Szikszóra telepítésével három év alatt 100- 120 munkahelyet kívánnak létesíteni .A gyártó bázis kialakítása a szikszói ipari parkban található csarnokban szeptember végén elkezdődik. A céljuk az, hogy elsősorban szikszói embereknek, a szikszói családoknak adjanak tisztes megélhetést. A vezetők és a számítástechnikában jártas munkatársak mellett, olyan szakmunkások jelentkezését várják, akik gépszerelési munkatapasztalattal rendelkeznek, precízek, jó kézügyességűek. A betanítást, a képzést a Németországból érkező szakemberek végzik majd el.

Galambodi Attila az elmúlt két hónap tapasztalatairól úgy fogalmazott: mind a magyarországi forgalmazásban, mind pedig a szikszói gyárkialakításban rendkívül pozitív élményeket élt meg. Úgy gondolja, nemcsak a REDO Water System életében lesz egy mérföldkő , egy új kezdet az üzem kialakítása hanem Szikszó fejlődésben is.

Füzesséri József , Szikszó polgármestere kijelentette: Szikszó abban a kapuban áll, amelyből már jól láthatóak a gyarapodás évei. Ehhez a kapuhoz azonban kitartó munkával teli rögös út vezetett. A cselekvés és a hit azonban meghozta a gyümölcsét: a szikszói ipari területeken az elkövetkező években munkahelyek százai jöhetnek létre. Szikszó az a város, ahol érdemes élni, érdemes maradni, akár a külföldön dolgozóknak is hazatelepülni.

Füzesséri József hozzátette: most már csak rajtunk, a szikszóikon múlik, hogy az előttünk karnyújtásnyira lévő lehetőségekkel élni tudunk e. Hiszen az ide betelepülő beruházóknak szakképzett emberekre van szükségük, akik értik a szakmájukat, akik képesek küzdeni a céljaikért. Akik képesek változni és változtatni, ha kell újra iskolapadba ülni , új szakmát, nyelvet tanulni. Meggyőződése, hogy a Szikszón élő emberek képesek erre.