A Tolna Megye Rendőr-főkapitányság  nyilvános árverésen értékesíti az alábbi járműveket.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (7100, Szekszárd, Mészáros L.u.19-21.) az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény és az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007.(X.4.) Kormány rendeletben meghatározottak alapján nyilvános árverés keretében, egyenként, 4 db használatból ideiglenesen kivont, alábbiakban felsorolt járművet értékesít.

 

Sorszám

Megnevezés

Futott km

Évjárat

Kikiáltási ár

1.

Opel Astra 1,6 GL

379 949

1997

78 400,-Ft.

2.

Ford Escort 1.4

223 804

1992

56 000,-Ft.

3.

Opel Astra 1,6 GL (kék)

194 620

1998

93 000,-Ft.

4.

IFA W 50 L/SP

143 264

1987

120 000,-Ft.

 

Az árverés helye:                     7100, Szekszárd, Tartsay V.u.2.

Az árverés ideje:                      2013. október 8. 10 óra

 

Az árverésre jelentkezés helye, ideje, módja: 7100 Szekszárd, Tartsay Vilmos u. 2., az árverés napján 8.00-tól 10.00 óráig személyesen vagy képviselő útján.

 

Az árverésen az 50.000,-Ft árverési biztosítékot a helyszínen befizető személy vehet részt, mely összeg a vételárba beszámításba kerül, a nem nyertes árverező részére az árverési előleg az árverés napján visszafizetésre kerül.

 

Az első árverés sikertelensége esetén a második árverés időpontja: 2013. október 9. 10 óra

Az első árverés sikertelennek minősül, ha az adott árverésre bocsátott valamely ingóság az árverés napján nem kel el.

 

Az árverésen részt venni és vételi ajánlatot tenni személyesen vagy meghatalmazott útján lehet. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Az árverésen történő részvételi jogosultságot jelentkezéskor igazolni kell a személyazonosság igazolására alkalmas irattal, valamint gazdálkodó szervezetek ill. más szervezetek nevében történő részvétel esetén eredeti vagy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldány és 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonat – amennyiben azzal még nem rendelkezik,- akkor a cégbejegyzés iránti kérelmének cégbírósági lajstromszámmal ellátott példányával, illetve bírósági nyilvántartásba vételről szóló okirattal, illetve ezekkel egyenértékű okirattal.

 

Az árverés közjegyző jelenlétében történik. Az árverés lefolyásának egyéb részletes szabályait a kiíró (árvereztető) az árverés helyszínén ismerteti.

Személyesen, illetve gazdasági társaságok esetén a cég nevében kötelezettségvállalásra jogosult személy árverezhet. Az árverés levezetőjének közeli hozzátartozója nem árverezhet.

 

Az értékesítésre meghirdetett ingók külön-külön kerülnek kikiáltásra, külön-külön árverési tételként. Minden egyes árverési tételre külön kell jelentkezni és az árverési biztosítékot befizetni.

Az ajánlattevők a kikiáltási árról indulva, felfelé licitálhatnak, az árverés vezetője által közölt aktuális licitlépcsővel (10 000,- Ft.), vagy annak többszörösével. A meghirdetett induló kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot tenni nem lehet, az ilyen ajánlat érvénytelen.

Az árverési eljárás során az árverésre bocsátott ingóság tulajdonjogának megszerzésére vonatkozó szerződés megkötésére –- árverési tételenként – a licitálás során a legmagasabb vételárat ajánló árverező szerez jogot.

A vételár megfizetése: az árverés napján a helyi postán befizetett készpénz-átutalási megbízással történik.

Az értékesítésre kerülő vagyontárgyak csak a vételár kiegyenlítése után kerülhetnek vevő birtokába, annak elszállítása a vevő költségén történik. A vételár megfizetésének hitelt érdemlő módon való bizonyításától számított 1 munkanapon belül köteles a vevő azokat elszállíttatni, azon túl tárolási költséget kell fizetnie.

 

A gépjárművek előzetesen megtekinthetőek 7100, Szekszárd, Tartsay V. u. 2. alatt az árverés napján 8.00 órától 10.00 óráig.

 

Az értékesítendő vagyontárgyakról és az árveréssel kapcsolatos eljárásról, továbbá a megtekintés részletes feltételeiről bővebb információ a 74/501-100/3521 telefonon Nemesné Petróczki Zsanettől, Bencsics Istvántól és Horváth Ferenctől vagy a nemesnepzs@tolna.police.hu,bencsicsi@tolna.police.hu és horvathf@tolna.police.hu e-mail címen kérhető.