Gúr Nándor, az MSZP állítólagos  képviselőjelöltje, jelenleg országos alelnök – olyan biztos magában és pártja eljövendő, 2014-es miskolci sikereiben, hogy már a múlt héten vissza akart lépni az országgyűlési képviselő-jelöltségétől. Ráadásul úgy, hogy még el sem indult… – írja közleményében Kovács László, a miskolci Fidesz-KDNP frakciószövetség elnöke.

 

Az Index híradása szerint „az MSZP elnöke pénteken, miután Bajnaiék kitalálták a közvéleménykutatásos miniszterelnökjelölt-állítást, többek között azt mondta, azért szeretnének mind a 106 választókörzetben élőszavazós előválasztást tartani, mert a helyi jelöltekkel igazságtalan volna, ha Budapestről visszaléptetnék őket. „Gúr Nándornak nem mondhatom, hogy ő nem védheti meg magát a miskolciak előtt” – idézte a portál Mesterházy Attila szavait. Gúr Nándor egy interjúban ezt kiegészítette azzal, hogy ő egyébként kész lett volna visszalépni az Együtt jelöltjének javára Miskolcon. Az interjút az Észak Online-nak adta.

– Amikor az egyik miskolci választókerület is szóba került, mint olyan, amelyre az Együtt-PM igényt tart, akkor – a megyei elnökséggel megvitatva a dolgot – úgy döntöttem: rajtam ne múljon a megállapodás. Vagyis kész lettem volna visszalépni. Erről tájékoztattam Mesterházy Attilát is, aki ennek figyelembe vételével készítette el javaslatcsomagját a pénteki tárgyalásokra – idézi a portál Gúr Nándor szavait.

„Az Indexnek cikkünk megjelenése után Szigetvári Viktor, az Együtt-PM Szövetség társelnöke azt jelezte, hogy soha, egyetlen pillanatra nem volt tárgya az egyeztetéseknek Gúr Nándor egyéni választókerülete, ott nem kívánt indulni az Együtt-PM, így tárgyalni sem kívánt róla, tehát az sem igaz, hogy „ne lett volna elég” ez az egyéni választókerület. A tárgyalásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye más választókerülete került szóba” – zárul a hírportál cikke.

Gúr Nándor: Doktor úr, én olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?

– Gúr Nándor, az MSZP állítólagos képviselőjelöltje, jelenleg országos alelnök – olyan biztos magában és pártja eljövendő, 2014-es miskolci sikereiben, hogy már a múlt héten vissza akart lépni az országgyűlési képviselő-jelöltségétől. Ráadásul úgy, hogy még el sem indult… – írja hétfői közleményében Kovács László, a miskolci FIDESZ-KDNP frakciószövetség elnöke.

– Ez így, ebben a formában, alighanem világcsúcs… – fogalmaz a politikus.

„Gúr MSZP-s képviselő és lehetséges (?) partnerei mindemellett rövid 24 óra leforgása alatt, összevissza beszéltek. Előbb ő jelentette be egy helyi internetes portálon, hogy vissza akart lépni a Bajnai-féle párt kérésére. Rögtön ezután Szigetvári Viktor, az E14 társelnöke kijelentette: ilyenről szó sem volt…
Lehetséges megfejtések: 1. Gúr hazudik. 2. Szigetvári hazudik. 3. A címben idézett párbeszéd tényleg megtörtént – zárul Kovács László közleménye.