Jobbik: Ha az államtitkár sincs biztonságban, mit várjanak az állampolgárok?

A Fidesz vezette kormány közrend és közbiztonsági politikája megbukott, amelyre a „koronát” a belügyi államtitkár sérelmére elkövetett bűncselekmény tette fel – hangzott el a Jobbik mezőkövesdi sajtótájékoztatóján, pénteken.  

Dr. Bóta Mihály, a Jobbik mezőkövesdi alelnöke emlékeztetett, 2010-ben Pintér Sándor belügyminiszter azt ígérte, két hét alatt rendet tesz az országban. Hangsúlyozta, a kormány rendészeti és igazságügyi politikája mára kudarcot vallott, amit mi sem bizonyít jobban, hogy sokszor maguk a rendőrök sincsenek biztonságban, a bűnözés pedig már az államtitkárokat, kormánypárti képviselőket sem kíméli.
Az alelnök elmondta, a héten két fideszes politikus is megtapasztalhatta azt, ami a borsodiaknak sokszor napi jussa: Tállai András belügyi államtitkárt mezőkövesdi otthonában rabolták ki éjszaka, Csöbör Katalint pedig fényes nappal „látogatták” meg alsózsolcai otthonában. Mindez szerinte példátlanul rossz üzenetet hordoz a társadalom felé:
„Ha már a belügyminisztérium államtitkárát is ki lehet rabolni álmában, miközben egy másik kormánypárti képviselőt fényes nappal ér atrocitás, vajon mit várhatnak a városok, falvak és tanyák sok esetben magányosan élő lakói és ki védi meg őket?”- tette fel a kérdést a mezőkövesdi politikus.