Miközben egyesek egy új Fekete Angyalról fantáziálnak , a rendőrség teszi a dolgát.
Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter tegnap a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, hogy vannak újabb részinformációi, bár még zajlanak a vizsgálatok, noha már több vérvizsgálat és boncolási jegyzőkönyv elkészült. Vannak fertőzésre utaló jelek, de nem szeretne előreszaladni, mert további vizsgálatokra van szükség.  

A rendőrség gőzerővel nyomoz, házkutatást tartottak a kórházban, és lefoglalták az elhunyt koraszülöttekre vonatkozó iratokat. A Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Amíg a vizsgálatok nem zárulnak le, valószínűleg számos elmélet születik a történtekről. A Borsonline-on valaki azt a valóban megdöbbentő véleményt is megfogalmazta, hogy meglehet, egy önjelölt Fekete Angyal tehet arról, hogy meghaltak a kicsik, vagyis nem a véletlen műve az, ami a miskolci kórházban történt. Más pedig passzív eutanáziát emlegette a fórumon.

Az utóbbival kapcsolatban megkérdeztünk egy szakembert, aki megdöbbentőnek tartja még a felvetést is. Dr. Ábrahám László egészségügyi szakjogász szerint elképzelhetetlen, hogy bármelyik magyarországi kórházban passzív eutanáziát alkalmaznának, azaz halálba segítés céljából hanyagolnák a súlyosan fejletlen koraszülöttek ellátását.

– A nyomozó hatóság az ügy végére fog járni, s megdöbbentene, hogyha mégis szándékosságot állapítanának meg – tette hozzá a szakértő. borsonline.hu