Miskolci SZTK.  TE JÓ ÉG, MAGÁNAK MIÉRT ILYEN RÁNCOS A COMBJA 40 ÉVES LÉTÉRE?

Van egy sztorija a magyar egészségügy  helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.

Most találtam rá erre a címre, és a felhívásra, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatban lehet „élményeket” írni. Sajnos van jó pár keserű tapasztalatom, de a tavalyi nőgyógyászati vizsgálatom viszi a „pálmát ” mind közül.. Akkoriban munkanélküli lévén nem volt lehetőségem magánpraxist igénybe venni. Így maradt az SZTK. Miskolc gyönyörű új egészségügyi komplexumában, ami tényleg európai szintű. Mármint az épület.

Nagy nehezen, jó sokára sikerült előjegyzést kapnom. Mikor mentem, a csili-vili épület-komplexum nőgyógyászati részlege gyanús sötétségbe volt borulva. A rendelő ajtaján tábla : a rendelés szabadság miatt elmarad..Mentem egy újabb időpontért. De ha tudom mi vár rám a vizsgálat során, inkább el sem mentem volna. Felfeküdve, kiszolgáltatva a vizsgálószékben a „doktornő” a következőket mondta: „Te jó ég, magának miért ilyen ráncos a combja 40 éves létére?!” Hebegve, megalázottan mondtam, hogy pajzsmirigy betegségem volt, műtéten estem át, sokat fogytam hirtelen. De ez nem volt elég a megaláztatásból. Odahívta az összes jelenlévő asszisztenst, hogy nézzék meg !És kioktatott, hogy csináljak ezzel valamit, mert nem lehet így kinézni. Lelkileg összetörve, megalázottan hazavánszorogtam. Máig sem tudom, miért nem jelentettem fel..

És akkor nyomják a propagandát, hogy minden nő járjon rendszeresen nőgyógyászati vizsgálatra! Egyet megtanultam: soha többé SZTK. Most külföldön élek, de ha valaha is visszamegyek, csak magánpraxist fogok igénybe venni. És sajnálom az emberek millióit otthon, akiknek erre nincs lehetőségük, és kénytelenek hasonló megaláztatásokat elszenvedni!   bloghu/praxis/