„Primitív hazugságok és a valóság ” címmel a Selyemréti Strandfürdővel kapcsolatban megjelent „rémhírek” okán tartott sajtótájékoztatót Kiss János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője és Soós Attila, a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság elnöke csütörtökön a KDNP miskolci irodájában. Kiemelték, a „romboló propaganda” komoly üzleti károkat is okoz.

Kiss János, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a Jobbik miskolci képviselője által egy minapi sajtótájékoztatón elhangzott mondatával kezdte a sajtótájékoztatót, szó szerint idézve a képviselőt: „Származás szerint osztogatnak ingyenes, kedvezményes jegyet a selyemréti strandon” – olvasta fel a Jobbik miskolci képviselőjének értesülését.
– Véleményünk szerint, aki ilyenről értesítette a képviselőt – aki ezt készséggel el is hitte –, annak tudnia kellett, hogy ez egy egyszerű hazugság, ez egy rémhír – fogalmazott Kiss János, hozzátéve, „ezt nyilvánvalóan nem hagyhatjuk annyiban”, és „a leghatározottabban felszólítjuk a Jobbikos képviselőket a képtelen és romboló propagandájuk abbahagyására!”, mondta.

Hozzátette, azért is felháborító a rémhírkeltés, mert egy régóta várt beruházás valósult meg a Selyemréti Strandfürdő átadásával, aki pedig egy ilyen sikeres projekt kapcsán kezd el negatív híreket terjeszteni, az üzleti károkat is okoz a fürdőnek és a városnak.
– Az igazság az, hogy a júliusi próbaüzem leteltét követően napjainkig majd’ 80 ezren látogatták meg az újjászületett strandunkat – emelte ki Kiss János. – A kezdeti nehézségek és néhány, a városi fürdőbe nem való, és a leghatározottabban elítélendő állampolgári megnyilvánulás után a fürdőben megerősítették a biztonsági szolgálatot, és bevezették a zéró toleranciát. A bíróság időközben az egyik garázdát felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, a strand területéről azonnal kitették azt a családot, aki ruhában próbált meg fürdeni a medencében, illetve azt a fiút is kitessékelték, aki többszöri felszólításra sem megfelelően használta a csúszdát – emlékeztetett a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője.

Mint mondta, hétvégén hat, míg hétköznap négy biztonsági őr teljesít majd szolgálatot nyitvatartási időben. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere kérésére ugyanakkor a miskolci rendőrkapitányság és az önkormányzat között érvényben lévő megállapodás alapján a rendőrség járőrszolgálatot biztosít a strand területére.
– Nem engedünk abból, hogy minden olyan személlyel szemben, aki nem képes betartani az emberi együttélés alapvető normáit és a strand szabályzatát, a leghatározottabban járjanak el – emelte ki Kiss János.

Soós Attila, a Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság elnöke kiemelte, Miskolcon nagy hagyományai vannak a fürdőkultúrának – pár évvel ezelőtt azonban egy strand sem üzemelt. „Ez méltatlan volt a városhoz”, mondta, hozzátéve, a Selyemréti Strandfürdővel kapcsolatban pedig méltatlanul kevésszer jelennek meg pozitív visszajelzések.
– Minden miskolcit megnyugtatunk, hogy a létező legjobb minőségben és színvonalon készült el a strandfürdő, és minden egyes forinttal, amit erre költöttünk, el tudunk számolni – emelte ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy továbbra is tenni fognak annak érdekében, hogy a városban zajló fejlesztések befejeződjenek, minél hamarabb átadhassák azokat, és a Selyemrét után ne csak egy fürdője legyen a városnak.

Röviden kitért a jegyárakra is Soós Attila. Mint mondta, Miskolcon több évtizedes hagyománya van a reggeli úszásoknak – meg is marad ez a típusú úszójegy.
– Úgy gondolom, bármilyen összehasonlításban megállják a helyüket a jegyárak, illetve megvannak azok a kedvezmények, hogy az itt élők a standardnél kedvezményesebb formában látogathassák a strandfürdőt. Minden más, amit ezzel kapcsolatban hallanak, rémhírterjesztés és hazugság – mondta.

„A városvezetés továbbra is azon van, hogy minél több fejlesztést, minél magasabb színvonalon befejezzen, így minél élhetőbb, lakhatóbb, és minél több munkahellyel rendelkező várost teremtsen. Mi ezért dolgozunk” – emelte ki végül Soós Attila. minap.hu