Baleset Miskolcon. Amikor a helyszínre érkeztünk hatalmas fejetlenséget tapasztaltunk

Úgy látszik Miskolcon  mindig  történik valami. Ezt mutatja az a tény, hogy tegnap is egy polgárőr eseményről számoltunk be, és ma is kaptunk egy másikról tudósítást. Most arról kaptunk hírt, hogy a lyukóvölgyi polgárőrök egy balesetnél mentették az emberi életet.Súlyos közlekedési baleset történt 2013. augusztus 13-án Miskolcon, ahova a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei értek elsőnek a helyszínre.  

 

Losonczi János a lyukóvölgyi polgárőrség szóvivője rádiónknak elmondta, éppen befejezték a járőrszolgálatot tegnap Miskolc belterületén, és tértek vissza a polgárőrség központjába, amikor egy balesethez értek. „Amikor a helyszínre érkeztünk hatalmas fejetlenséget tapasztaltunk. Mindenki segíteni próbált a bajbajutottakon, de senki nem tudott. A jó akarat megvolt a bámészkodó tömegben, de a minimális szakértelem hiányában majdnem nagyobb kárt okoztak” – mondta Losonczi János.

Az egy-két perccel előtte történt balesetben egy személyautó egy villamos elé fordul, ami már nem tudott megállni és az autónak ütközött. A gépjármű hátsó ülésén utazó gyermeket egy szemtanú kiemelte a gépkocsiból ő könnyű sérüléseket szenvedett, viszont az autót vezető nő beszorult.  A polgárőrök azonnal elkezdték a mentést, miközben hátrébb terelték a bámészkodókat.

„A helyszín felmérése után azonnal áramtalanítottuk a gépjárművet – ahogy azt tavaly, az OPIT-on tanultam – majd tájékozódni próbáltunk a bámészkodó tömegtől milyen szervek lettek értesítve.  Azonnal kiderült a mentőszolgálaton kívül senkit nem értesítettek. Míg Egyesületünk elnökeDomokos József Attila értesítette a tűzoltóság munkatársait a beszorult nő kiszabadítása érdekében nekem sikerült bemászni a járműbe, hogy felmérjem a nő állapotát. A tűzoltóság értesítése után  közösen próbáltuk nyugtatni a beszorult anyukát, aki kisfia miatti aggódás, illetve a baleset okozta élmények miatt sokkos állapotba került. Megmutattuk neki gyermekét, akinek láttán a hölgy az esethez képest valamennyire megnyugodott.”

Losonczi elmondta még, hogy a mentőszolgálat és tűzoltót kiérkezéséig próbálták éberen tartani folyamatosan beszélgetni a gépkocsivezetővel, hogy megnyugodjon.  Több tárgyat köztük a gyerekülést ki emelték az autóból, ezzel is megkönnyítve a kiérkező mentősök mihamarabbi beteghez való hozzáférését.

 

A mentők kiérkezése után jelzőőri és forgalomterelési feladatokat láttak el a miskolci polgárőrök. „Ez szintén nem volt egyszerű feladat – mondta Losonczi – hiszen Miskolc egyik legforgalmasabb útvonalán történt a baleset, ráadásul abban az időszakban, amikor munkából tartottak haza az emberek.”

 

A fiatal lyukóvölgyi polgárőr végül még megjegyezte: a mentősök, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök nagy összhangban dolgoztak együtt, mely példa értékű lehet másoknak.  http://radiop.hu