Miskolc a mi Detroitunk, írta egy blogger a héten. Nehéz helyzetbe hozták a miskolci fideszeseket a budapesti fideszesek Veres Pál kinevezésével. A választások közeledtével puhul a Fidesz, mondják a hozzáértők, nem úgy Miskolcon, ahol Zárug Péter Farkas után egy újabb turbófideszest,  Liebmann Katalint igazolta a Városháza. Ismét Borsodra figyelt az ország a héten. Az ózdi vízügy napról napra okozott meglepetéseket. A helyi cigány kisebbségi vezető szerint viszont csak az újságírók álltak sorban a városban , amiről korábban Gyurcsány is megállapította, hogy reménytelen, a helyiek nem. Az várható volt, hogy a cigány nem cigány ellentétek előbb-utóbb robbanni fognak Miskolcon is. Sokan a szlovák nagy áruház kifosztások jellegű ügyeket vízionáltak, mások az iskolákra, szülészetekre, városi tömegközlekedésre, börtönökre gondoltak, mint konfliktusforrásokra, de arra, hogy a feszültségek a miskolci Selyemréti strandon fognak kulminálni, arra kevesen.
Más. A pénz hiányát most legjobban a szénanáthások érzik meg a városban. Az önkormányzat vesztett. A parlagfű gyorsabban nő, mint ahogy kaszálják. Mi lesz, ha valaki egyszer feljelenti a polgármestert ezért?
A régi fényében fog tündökölni a Diósgyőri vár, lelkendezik a helyi sajtó, miközben már korábban bejelentették, hogy olyan dolgokat fognak megépíteni a területen, amik soha nem is voltak ott. Egyes, még vékonyan csordogáló hírek szerint egy, még nem publikus, tragikus eseménysorozat miatt a jövő héten is a negatív hírek élén lesz a város…