Bálna vagy sellő?

Egészséges szeretnék lenni, vagy sem?!

 

Egészséges szeretnék lenni, vagy sem?!

Néhány gondolat a fotó alatt terjedő: „bálna akarsz lenni, vagy sellő „margójára.

Bálna semmiféleképpen,a sellőkben pedig nem hiszek, így egyszerűen, egészséges szeretnék lenni és maradni ezen a nyáron is és az elkövetkezendő, remélhetőleg még negyven nyáron át.

Azt csak szintén remélem, hogy sokáig tudok és bírok mozogni, ha már nem megy a futás, akkor majd átváltok a túrázásra, de a természet, az erdő szeretet megmarad örökre.

A mozgás következtében felszabaduló adrenalin minden emberben fokozza az aktivitást, a szexuálisat is, tehát a soványabb, vagy mondjuk inkább azt, mert nekem jobban tetszik, hogy az átlagos testalkatúaknál ez nem okoz problémát, sőt.

Szeretek jókat enni, imádom többek között az olasz konyhát, akár este vacsora gyanánt is, férjemmel, családommal együtt tésztázunk, vagy pizzázunk. Mert jó.

Gyakran sütök, nem csak pékárut, hanem sütiket, tortákat is, ami egy ekkora családban főleg nem egy nagy csoda. És hát igen, a jó, de tényleg jó fagyinak is rabjai vagyunk. Én is.

Nem járok terápiára, mert a legjobb terápia a futás, ami nem elég, hogy kikapcsol, de futás közben rengeteg ötlet adódik, elsimulhatnak, megoldhatónak tűnnek addig nehéznek tűnő dolgok.

Nekem nem okoz gondot felmenni gyalog a nyolcadik emeletre és a gyerek után is képes vagyok bármikor sprintelni, hogy elkapjam amikor a futóbiciklivel nekilódul, képes vagyok bicaj túrára menni velük, mert nem kapkodok levegő után az első enyhébb emelkedő láttán, az akadály pályára is felmehetnék, mert képes vagyok felhúzni magam és tartani, s bármikor elmegyek velük túrázni, nem ülök le a hegy lábánál, pláne nem autóval gurulok fel a tetőre.

Nekem, nagy valószínűséggel nem lesz cukorbetegségem és reményeim szerint az izületi, érrendszeri problémák is elkerülnek.

Nem a soványságot reklámozom, hanem az egészséges életmódra való törekvést. Nem kell mindenkinek futónak állni, pláne nem hosszútávosnak.

Meg kell találnia mindenkinek az egyensúlyt, mind testsúlyban, mint életmódban, ami neki és az egészségének a legmegfelelőbb és aszerint élni. De, önpusztítóan, magas BMI-vel létezni nem egy távoli, egészséges jövőbe mutató életfelfogás!

Az örök vessző paripámat, a „mit mutatunk a gyerekünknek” a végére hagytam. Ugye, felesleges mondanom, hogy a következő generációnak nem a túlzásba vitt, sok esetben hasztalan, későn elkezdett, értelmetlen fogyókúrákat, gép előtt töltött, tespedő napokat kellene mutatni, hanem születésüktől egy egészséges étkezési kultúrát és a mozgás örömét átadni nekik, megfelelő, pozitív példa mutatásával. http://okofutas.hu/index.