A Nestlé Hungária Kft. valamennyi  forgalomban lévő terméke – így a Diósgyőrben készülő termékek is – megfelel a hatályos európai uniós és magyar jogszabályi előírásoknak. A folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően a Nestlé Hungária Kft. által gyártott, és a magyar fogyasztók számára gyártatott termékek megfelelnek a rendkívül előremutató jogszabálytervezetnek, mely általánosságban 2%-ban maximálná az élelmiszerek transz-zsírsav tartalmát 100g zsírra vonatkoztatva. (Korábban volt olyan termék amiben sok volt a transz-zsír és éppen egy diósgyőri termékben.))

A Nestlé teljes mértékben egyetért azzal, hogy a transzzsír fogyasztását körültekintően kell kezelni és csökkenteni szükséges az étrendünkben, ahol lehet. A vállalat azzal is egyetért, hogy az élelmiszergyártóknak – amennyire csak lehetséges – csökkenteniük kell élelmiszereik transz-zsírsav tartalmát, és e törekvésében támogatniuk szükséges a kormányt a tervezett jogszabály tekintetében.
A Nestlé 1999 óta azon dolgozik, hogy csökkentse az élelmiszerei transz-zsírsav tartalmát úgy, hogy e változtatások ne érintsék sem a fogyasztók által kedvelt ízt, sem a termékek állagát, eltarthatóságát.