Miközben a hazai cigányság jelentős része segélyekből és – sajnos sok esetben –kisebb-nagyobb bűncselekményekből tartja el magát, addig egy részüknek láthatóan nincsenek pénzügyi gondjai. Ők azok, akiknek, ha kulturálisan sok esetben nem is, de anyagilag sikerült felemelkedniük. Kacsalábon forgó paloták, luxusautók, méregdrága, de rendkívül ízléstelen, giccses bútorok, vastag aranyláncok és ékszerek e társadalmi csoport legfontosabb ismertetőjelei.

Igyekeznek világgá kürtölni gazdagságukat, így szinte minden alkalmat megragadnak arra, hogy hatalmas bulikat csapjanak. Keresztelő, születésnap, ballagás, esküvő az apropó valójában teljesen mindegy, a lényeg, hogy mehessen a rongyrázás.

A különböző videómegosztók elterjedésével, már nem elégszenek meg azzal, hogy csak szűkebb lakókörnyezetüket sokkolják hacacáréikkal. Önfeledt szórakozásukat mindenkinek látnia kell, így videóstábok örökítik meg azok „legszebb” és legizgalmasabb pillanatait. Ezeket a felvételeket különböző csillogó effektekkel teszik még élvezhetőbbé. Az interneten pedig mindenki csodájára járhat, hogyan mulat a cigány.

Az általuk szervezett bulik egyik elengedhetetlen kelléke a bérelt limuzin, ez minél nagyobb és csicsásabb, annál jobb. Ilyenkor életkortól függetlenül előkerülnek a vontatókötél vastagságú aranyláncok, cifra ruhák és lábbelik is.

A cigányokra jellemző, hogy rendkívüli módon szeretnek „olaszosan” öltözködni, illetve többen annak is hiszik magukat, gyermekeiknek olasz, esetleg spanyol nevet választanak. Az alfahir.hu nyomán.