Tovább bővülhet a kerékpárút-hálózat.

 

  TWITTER LIVE kerekparut_kistokaj_130802_fkcs.jpg

Több tervezet is készült, illetve készül idén újabb miskolci bicikliútvonalak kiépítésére. Tervezik többek közt a Martin-kertvárost és Szirmát összekötő út mellett, Kistokaj irányába a jobb oldalon egy kétsávos kerékpárút kiépítését jövő tavasszal.

Az engedélyezési eljárást és az engedélyek megszerzését közbeszerzési eljárás követi majd – tudtuk meg a városháza szóvivőjétől.
– A Martin-kertvárost és Szirmát összekötő kerékpárút a Magyar Közút Nonprofit Kft. útjához csatlakozó sávban épül kétméteres szélességgel, várhatóan jövő tavasszal. Ennek a fejlesztésnek van a legnagyobb esélye, ugyanis két olyan városrészt köt össze, ahol közel tízezren élnek. A beruházás csatlakozik a még idén megvalósuló Szirma – Kistokaj – Mályi – Nyék kerékpárúthoz. A városvezetés szívügyének tartja a beruházást, minden támogatást megad a kerékpárút kiépítéséhez – emelte kiKoczák Szilvia.

kerekparut_kistokaj_130802_fkcs_1.jpg

A sajtószóvivő hozzátette, tervezik ugyanazon főút mellett, a baloldalon is egy 3 és fél méter széles, kétsávos kerékpárút kialakítását, egyben gyalogos közlekedésre alkalmas járda építését is, amelynek tervezési feladatait még ebben az évben elindítják.

További fejlesztési ütemhez kapcsolódik a meglévő észak-déli kerékpárúthoz csatlakozóan, a Katalin köz – Szeles u. – Huba u. – Szentpéteri kapu – Repülőtéri útig egy fejlesztés és a Kazinczy úti csatlakozástól a Petőfi-téri csatlakozásig egy kerékpárszakasz, amelyet szintén ebben az évben fognak megterveztetni. minap.hu