Jobbik. A hatósági ellenőrzés mögött nincs valódi munkavégzés, az csak a Fidesz „közbiztonsági reklámfogása”

Miskolcon immár három éve vannak  rendszeres hatósági ellenőrzések, a helyi Jobbikhoz mégis évről évre egyre több panasz érkezik a városban uralkodó áldatlan állapotok miatt. A radikális párt a hatósági munka ellenőrzésébe kezd.

Erről Jakab Péter önkormányzati képviselő beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, a lakossági panaszok növekvő száma azt jelzi, hogy a hatósági ellenőrzés mögött nincs valódi munkavégzés, az csak a Fidesz „közbiztonsági reklámfogása”. Szerinte a hatóságok bizonyos városrészekben inkább eltűrik a jogsértéseket, csakhogy ne kelljen intézkedni, ezzel pedig valósággal „ráhúzzák” az együttélésre képteleneket a városra.

Kiemelte, az elmúlt években maga is többször kezdeményezett Miskolc neuralgikus pontjain célellenőrzéseket, illetve jelezte, szeretne azokon részt is venni, de erre egyetlen alkalommal sem adott lehetőséget a városvezetés. Mint mondta, vélhetően azért, mert tudják, hogy – szemben az ellenőrzéseket sikerként bemutató Fideszes képviselőkkel – ő nem fordítaná el a fejét a problémák láttán, és tényleges intézkedést várna el a hivatalos szervektől.

„Ha már a hatósági ellenőrzéseken mi, jobbikosok nem lehetünk jelen, úgy döntöttünk, utólag térünk vissza az ellenőrzések helyszíneire, ahol dokumentálni fogjuk, történt-e változás a jogsértések vonatkozásában” – fogalmazott Jakab. Hozzátette, bejárásaik során nem arra fognak fókuszálni, hogy a hatóságok „hány oldal papírt gyártottak”, hanem hogy helyreállt-e a törvényes rend, vagy sem.