Ózd, Putnok – A rendőrség a polgárőrség rendszámfelismerő készülékével ellenőrizte az autósokat. A program beolvas – rögzít – találat esetén jelez.

 

A budapesti és az ózdi Polgárőr Szervezetekkel közösen, előzetes egyeztetés szerint 2013. augusztus 1-jén Ózdonés Putnokon két rendszámfelismerő rendszerrel felszerelt polgárőrségi autóval ellenőrizték a gépjárművel közlekedőket a rendőrök.

Az akció idején a rendszer 2200 gépkocsit ellenőrzött le. A rendőrjárőrök a rendszámfelismerő készüléktől néhány száz méterre azokat a járművezetőket állították meg, akik autója esetében a rendszer hiányt, vagy szabálytalanságot tapasztalt.

Az ellenőrzések eredményeként 11 autós esetében jelzett a szerkezet hiányosságot. Ennek köszönhetően az Ózdi Rendőrkapitányság három esetben kezdeményezett szabálysértési eljárást. Továbbá négy sofőrrel szemben, összesen 200.000 forint helyszínbírságot szabtak ki. A rendőrök két forgalmi engedélyt vettek el és szintén kettő rendszámtáblát szereltettek le, mert az autós úgy vett részt a közlekedésben, hogy gépjárművét már korábban kitiltották a forgalomból.

Az ilyen és hasonló akciók a polgárőrök segítségével és támogatásával, más alkalommal is előfordulhatnak megyénk útjain.