A Kisalföld szerint rosszul szerelhették fel a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban a műtőbe vezető altatógázcsöveket, emiatt meghalt egy beteg. A kórház a vizsgálat eredményére vár, a szakértő szerint ilyen banális hiba nem fordulhatna elő.
Címkékmosonmagyaróvár, műtét, kórház, altatógáz
Rosszult szerelhették be a felújított mosonmagyaróvári Karolina Kórházban a műtőbe vezető oxigén – és altatógázcsöveket, és ez vezethetett egy idősebb nő halálához műtét közben -írja a Kisalföld.

 

A lap információi szerint a múlt csütörtökön, egy nőgyógyászati műtét műtét közben egy idősebb, altatásban lévő nőt újra kellett éleszteni. Az orvosok küzdöttek az életéért, de meghalt. Néhány nappal később, ugyanabban a műtőben egy fiatalabb beteg hasonló tüneteket kezdett produkálni, ezért a műtétet leállították, a főigazgató pedig feljelentést tett az altató- és oxigéngázcsövek helytelen beszerelése miatt. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondtalan veszélyeztetés miatt folytat eljárást.

A kórház egyelőre a vizsgálat eredményét várja, addig nem közölhetnek további részleteket az ügyről. Szintén nem nyilatkozik az esetről a kórházat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet.

A Karolina Kórházat 851 millió forintért újították fel a közelmúltban, a megújult részeket július 18-án adták át. Az eszközök műszaki átadás-átvételénél nem orvosok asszisztáltak, mert „egy olyan precíz eljárásról van szó, mint amilyet a repülésbiztonságnál is alkalmaznak, ezért el sem tudták képzelni, hogy ilyen banális hiba lehetőségként felmerülhet – mondta a Kisalföldnek egy szakértő, aki egyébként értetlenül áll az eset előtt.